Konferencja Food Automation w przyszłym roku

W Ciechocinku odbędzie się konferencja dedykowana branży przetwórstwa mleczarskiego. Tematem przewodnim spotkania ekspertów będzie „cyfryzacja i optymalizacja produkcji”.
AKTUALIZACJA: 27 października 2015:
KOMUNIKAT OD ORGANIZATORA: Z przyczyn niezależnych od Organizatora jesteśmy zmuszeni do zmiany terminu konferencji Food Automation, zaplanowanej na dzień 5-6 listopada br. Konferencja odbędzie się w okresie wiosennym 2016, a jej nowy termin zostanie podany wkrótce.
ORYGINALNA WIADOMOŚĆ:
Konferencja organizowana jest przez firmę Siemens pod opieką Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej oraz Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego. FOOD AUTOMATION odbędzie się wiosną przyszłego roku. Dokładny termin ma zostać podany wkrótce.
- Polska jest obecnie czwartym w Unii Europejskiej producentem mleka, po Niemczech, Francji i Wielkiej Brytanii. By przetwórstwo było efektywne, a biznes konkurencyjny, producenci zobligowani są do ciągłej optymalizacji i automatyzacji procesu produkcji – komentuje Łukasz Otta z firmy Siemens, jeden z pomysłodawców konferencji.
- Na pierwszą edycję konferencji zaplanowaliśmy cztery panele dyskusyjne. Pierwszego dnia będziemy rozmawiać o rozwoju branży mleczarskiej w Polsce w perspektywie najbliższych lat oraz o efektywności procesów produkcyjnych. W drugim dniu poruszymy temat finansowania inwestycji w kontekście pozyskiwania funduszy unijnych oraz kwestię zarządzania zasobami i szkolenia kadry technicznej - dodaje.
Konferencja FOOD AUTOMATION to płaszczyzna prezentacji osiągnięć naukowo-badawczych i wdrożeniowych w przemyśle przetwórstwa mleczarskiego. Uczestnictwo w wydarzeniu pozwala poznać najnowsze techniki i światowe technologie w tej branży, a także nawiązać kontakt z najważniejszymi jej przedstawicielami w Polsce. Podczas konferencji wystąpią autorytety o bogatym doświadczeniu, reprezentujący szanowane instytucje: praktycy i przedstawiciele środowiska akademickiego.
Organizator zaplanował także odbywające się równolegle warsztaty techniczne dla inżynierów.
Do udziału w konferencji organizatorzy zapraszają:
- osoby zarządzające przedsiębiorstwem
- technologów i inżynierów produkcji, procesu produkcyjnego
- osoby odpowiedzialne za planowanie inwestycji
- kierowników utrzymania ruchu.
Partnerem Głównym konferencji jest firma ATER Logic. Partnerem Merytorycznym firma DB Energy. Partnerami konferencji są: Bitner, Lapp Kabel, Mlekomat, Schultz.
Data i miejsce konferencji: wiosna 2016 roku, Ciechocinek, Hotel Villa Park****, http://www.villapark.pl/
Koszt uczestnictwa wynosi: 590 PLN netto. Koszt obejmuje udział w konferencji, materiały, wyżywienie oraz zakwaterowanie.
Więcej informacji oraz rejestracja: www.konferencja-foodautomation.pl
MM Magazyn Przemysłowy jest patronem wydarzenia.
Źródło: Materiał organizatora