MM Newsroom – jesteśmy wszędzie

Raven Media

Bieżące informacje w portalu internetowym, wywiady z wybranymi wystawcami, materiały filmowe z dyskusji panelowych i prezentacji na stoiskach, galerie zdjęć – to efekt intensywnej pracy MM na targach ITM Industry Europe 2019.

Przez cztery dni trwania targów w Poznaniu dziennikarze i reporterzy „MM Magazynu Przemysłowego” śledzili bieżące wydarzenia targowe, odwiedzali stoiska, rozmawiali z wystawcami, oglądali prezentowane produkty, uczestniczyli w konferencjach, rejestrowali materiały zdjęciowe i filmowe, publikowali informacje na stronie internetowej – a wszystko to w samym centrum targowych wydarzeń, czyli w MM Newsroom. Jak co roku został on przygotowany przez MM we współpracy z Grupą MTP.

W serii prowadzonych wywiadów przedstawiciel firmy Stigal opowiedział nam o kampanii na rzecz bezpieczeństwa maszyn, dyrektor Haimer Polska – o rozwiązaniach IT w oprzyrządowaniu do pomiaru i ustawiania maszyn, dyrektor firmy Houfek pokreślił znaczenie budowania dobrych relacji z klientami, a dyrektor zarządzający Prima Power Central Europe przybliżył, w jaki sposób firma wykorzystała wirtualną rzeczywistość na targach. A to tylko kilka przykładów z wielu interesujących rozmów, które odbyły się w centrum prasowym MM podczas targów ITM.

Równoległe prowadziliśmy aktywne działania we wszystkich halach targowych, czego efektem są m.in. materiały filmowe, na których firma Rollico prezentuje swoje prowadnice i systemy liniowe znajdujące zastosowanie w automatyce i przemyśle precyzyjnej budowy maszyn, w tym nowe systemy ceramiczne, a firma Boschert opowiada o swoich maszynach do plastycznej obróbki blach.

Tradycyjnie już jeden z dni targowych poświęciliśmy na MM Speakers Corner – cykl paneli dyskusyjnych dotyczących obecnej kondycji przemysłu i prognoz na przyszłość. Zaproszeni przez MM uczestnicy rozmów – przedstawiciele firm przemysłowych – zastanawiali się m.in. nad wpływem procesów globalnych na polski przemysł, dyskutowali o innowacjach i zarządzaniu oraz opowiadali o instrumentach wsparcia Przemysłu 4.0. Jak co roku debaty prowadził dziennikarz telewizyjny Radek Brzózka.

Wszystkie materiały na bieżąco zamieszczaliśmy na naszej stronie internetowej www.magazynprzemyslowy.pl.

Galeria artykułu

Tagi artykułu

Chcesz otrzymać nasze czasopismo?

Zamów prenumeratę