Konferencja branży spożywczej Food Automation

Efektywność energetyczna przedsiębiorstw produkcyjnych to jeden z tematów konferencji branży spożywczej Food Automation, której druga edycja odbędzie się w dniach 23-24 marca w hotelu Holiday Inn w Łodzi.
Podczas konferencji zaprezentowane zostaną obowiązki nakładane na zakłady produkcyjne przez ustawę o efektywności energetycznej w kontekście możliwych do osiągnięcia korzyści produkcyjnych oraz kosztowych. Poruszany będzie także wątek robotyzacji oraz temat tracingu jako narzędzia pozwalającego na ograniczanie strat. Organizatorzy zaplanowali cztery bloki tematyczne: efektywność energetyczna, audyt automatyzacji przedsiębiorstw, bezpieczeństwo żywności oraz bezpieczeństwo zakładów produkcyjnych. Do udziału w konferencji zapraszają dyrektorów technicznych oraz osoby zarządzające przedsiębiorstwami i odpowiedzialne za planowanie inwestycji.
Partnerem strategicznym konferencji jest Polska Federacja Producentów Żywności, partnerem głównym – firma ATER Logic, zaś partnerem branżowym – firma ASKOM. Partnerami konferencji są firmy: Automatech, DB Energy, Hamilton, KUKA, Schulz Infoprod, Stesar i Tauron Sprzedaż.